29 januari 2019

Lijstduwer ten dienste van vernieuwd en verjongd CD&V-team

 

Ik ben zeer verheugd dat het bestuur van CD&V-Brussel me gisterenavond aanduidde als lijstduwer voor het Brussels parlement bij de komende gewestraadsverkiezingen.

Een ding staat nu al als een paal boven water: ik zal er volledig voor gaan! Graag wil ik mijn uitgebreide ervaring als parlementslid en minister ten dienste stellen van het vernieuwde en verjongde team van CD&V-Brussel. Ook wil ik me blijven engageren voor de Vlamingen én voor de positie van het Nederlands in Brussel.

Tot slot wil ik mij graag blijven engageren voor onze Brusselse senioren, een belangrijke groep binnen de Brusselse bevolking. Als burger, vrijwilliger en mantelzorger hebben zij een belangrijke meerwaarde voor onze samenleving. Ik behoor ook zelf tot deze leeftijdscategorie.
Toch hebben de senioren het niet altijd onder de markt. Ze hebben een heleboel concrete noden, waar het beleid rekening mee moet blijven houden. Bijvoorbeeld moeten senioren vaak voor verschillende mensen tegelijk zorg dragen: voor hun ouder wordende ouders en schoonouders, voor hun kleinkinderen, voor een hulpbehoevend familielid, enzovoort. Zij doen dit doorgaans met veel plezier, al kost dit doorgaans wel veel tijd en vooral energie. Zelf ben ik sinds enkele jaren ook mantelzorger. Dit heeft van mij een serieuze aanpassing gevraagd. Ik weet dus wat mantelzorger zijn inhoudt. Hoe kunnen we mantelzorgers nog extra ondersteunen? Dat is één van de vragen die me als volksvertegenwoordiger sterk bezighoudt.

Daarom ben ik kandidaat op zondag 26 mei: ik wil me blijven inzetten met onze partij voor de Brusselse Vlamingen en voor de Brusselse senioren! U kan op mij blijven rekenen!


Brigitte GROUWELS
Brussels parlementslid en Senator
Categorie: 
 

Volg mij ook via

Laatste foto's

Twitter